MSZP13
2021. Május
HKSzeCsPSzoV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

 

Keresés:

 

Hírek

Közösségi költségvetés - Tessék szavazni

Az önkormányzat 2021-ben az éves költségvetésében választókerületenként 4-4 millió forinttal, összesen 60 millió forinttal támogatja a lakosság kerületfejlesztési ötleteit. A „Közösségi költségvetésnek” elnevezésű, újszerű programban elindult a szavazás. Kérjük, hogy Önök is éljenek jogukkal! A tervek szerint még idén, az év végéig megvalósulnak a fejlesztések.

Svédcsavar Angyalföldön

Az önkormányzat a járvány megjelenését követően azonnal elemezte az aktuális állapotot és határozta meg a teendőket. Az addig is széleskörű szociális ellátás tovább bővült, és mivel sajnos még nincs vége a megpróbáltatásnak, egy újabb pályázatot is írt ki az önkormányzat. Települési támogatásként a közüzemi díjhátralék részbeni átvállalásával, a szociálisan rászorultak lakhatással kapcsolatos költségeikből származó adósság terheket lehet enyhíteni.

Gyalogolni jó – gyalog menni érdemes

A Rákos-patak 2018 óta folyamatosan megújuló területe újabb látványossággal gazdagodik. A korszerű borítású futópálya, mellette lakossági kérésre gyalogút, játszótér, fittnesz park és új gyalogos híd már megépült. Rövidesen vízparti stéget és kilátó teraszt is átadnak a környező lakosság és az egyre nagyobb számban a területet távolabbról látogatók örömére.

dr. Tarcsi Gyulára emlékezünk

A Gyermek téren márványlapos sakkasztal várja a szellemi játékot kedvelőket. Az asztallábon monogram olvasható: T.Gy. Jó tíz évvel ezelőtt kerületünk lakója dr. Tarcsi Gyula - kerek születése napja alkalmából- ajándékozta a környéken élőknek a két kis kőpaddal együtt. Számára az ajándékozás jelentett nagyobb örömet. Gyuszi a múlthéten örökre elment, a vírus elrabolta Őt szeretteitől, barátaitól. Emlékét megőrizzük és most már őrzi a kis...

A jó gazda télen is dolgozik – tervez, felkészül

Lassan befejeződik a téli karbantartások időszaka. Bálint György kertész- és mezőgazdasági mérnök, író, ilyen tájt már a kerti munkák megkezdéséről beszélt. A Bálint gazda néven országosan közismert, a Magyar Televízió 28 évig futó Ablak című magazinjának állandó munkatársa a tavaszra készülve arról tájékoztatott, hogy a nagy kertekben megkezdődött a munka. Jöhet a metszés, a tél végi lemosó permetezés, a vetési naptár készítése.

A szén-monoxid mérgezés ellen. Az önkormányzat mellett/után a katasztrófa védelem is

Hónap elejei hír: „Hárommillió tejesdobozon kampányol a Katasztrófavédelem a szén-monoxid-mérgezések megelőzéséért.” A szén-monoxid-mérgezés megelőzését célzó, figyelemfelhívó grafika 1 literes kiszerelésű tejes dobozokon látható 2021 januárban, februárban és decemberben programja.

Vizafogó park – Építési telekből közterület

Vizafogó lakótelep, Vizafogó pályaudvar, Vizafogó Általános Iskola, Vizafogó Lakásszövetkezet, Viza utca, viza, mint a kerület címerének közepében az óriás tokhal. Bizonyára egyéb szóösszetételekben is szerepel még a viza, de a Vizafogó és a park szavak nem alkottak egységet. Ezidáig. Mostantól Vizafogó lakótelep, Vizafogó pályaudvar, Vizafogó Általános Iskola, Vizafogó Lakásszövetkezet, Viza összefüggnek.

Karácsony és újév

A 2020-as évre visszatekintve nem kérdéses, hogy a kerületi önkormányzat a színvonalas szolgáltatásait megőrizte, minden eddiginél jobban figyelt a rászorultakra, az elesettekre. Nem állt meg a fejlődés sem: fontos beruházások teljesültek, intézményeink sorát sikerült fejleszteni, korszerűsíteni, köztereink jelentős része megújult. A konkrétumokról az előző írásaink szóltak.

Ezt is érdemes olvasni a Hírnökben

Köztudomású, hogy egyre kevesebbet olvasunk. Amikor mégis, akkor is a napi terhek és elfoglaltság mellett egy-egy gyors bulvár hírre jut időnk vagy energiánk. Pedig sokszor érdemes máshová is betekinteni, sőt akár egy kicsit hosszabban is elidőzni. Például lapozzuk fel a Hírnök újság 2020. 22. számát, mert fontos, a mindennapi életünket meghatározó témákról van szó. Az önkormányzati választás óta eltelt egy évről ad számot a polgármester, 15 egyéni körzetben és 6 kompenzációs listán megválasztott képviselő.

A világjárvány ellenére is lendületben

Az ötéves ciklus első évének teljesítéséről, tájékoztatási kötelezettségüknek megfelelően adtak számot a képviselő-testület mszp-s képviselői. A minden háztartásba eljuttatott szórólapon, a kerület egészéről és az egyes választási körzetek eredményeiről olvashattak a választók. Összességében a konklúzió levonható: a lendület a veszélyhelyzetben is kitart.

  1 / 12   > >>
Archív lapok
©2021 MSZP13