MSZP13
2024. Március
HKSzeCsPSzoV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Keresés:

 

Megígértük – Teljesítjük. Épül a 35 lakásos önkormányzati bérház a Jász utcában

 

Az önkormányzat folytatja az egyedülálló bérlakás építési programját. Környezettudatos, korszerű technológiák. Segítés a komfortosabb lakást keresőknek.

Szervezetünk elmúlt önkormányzati ciklus feladatainak teljesítéséről szóló beszámolójának egyik alcímében olvasható: „Amit ígértünk, teljesítettük”. A sikeres helyi választástól eltelt közel egy évet tekintve kijelenthetjük, hogy jól állunk. Jogos a remény, hogy a jelenlegi ötéves önkormányzati ciklus végén is hasonlókat fogalmazhassunk meg.

Az említett dokumentum az önkormányzati bérlakásépítés folytatását, a környezet tudatos megoldások elterjedésének ösztönzését tűzte ki célul programjában. A végrehajtás jelentős állomásához értünk: Bokrétaünnepségen ünnepeltük meg, hogy a Jász utca 72. szám alatti 35 lakásos bérház szerkezetkész, a februári alapkőletételt követően mára elérte az építkezés a legmagasabb pontját.

Az új bérház a Jász utca – Fáy utca – Forgách köz – Zsinór utca által határolt tömb része. Szemben a 100 lakásos, az első magyarországi, teljes egészében önkormányzati finanszírozású passzív házzal. Az akkor újdonságnak számító épületet hat éve adtak át, a beruházás akkor úttörőnek számított a budapesti, a magyar, sőt kelet-közép európai lakáspiacon is.

A XIII. kerületi önkormányzati passzív bérlakások magasabb igényszinttel készülnek, mint egy átlagos ingatlanfejlesztési lakás. A bérlakás kategóriában a legjobbak. Önkormányzatunk az új ciklusban is folytatja a 2002 óta országosan egyedülálló bérlakásépítés-programját. Részeként 11 helyszínen 632 önkormányzati bérlakás épült, magasabb életminőséget biztosítva a kerületi lakosoknak. Továbbra is érvényesül a lépcsőzetes lakáshoz jutási koncepció: egy lakás megépítésével több család lakhatási helyzete is javul, ezidáig 1200 családnak javulhattak az életkörülményei.

A zöldfelületek kialakításánál szempont volt, hogy azok megfelelő kereteket nyújtsanak a lakóközösség közösségé formálódásához, az udvart parkosítják, a Forgách közi játszótér közvetlenül megközelíthető lesz.

 

Képgaléria

 

©2024 MSZP13