MSZP13
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Keresés:

 

Előválasztás - Hiszékeny Dezső a vártán

 

Hiszékeny Dezső a kerület országgyűlési képviselője az előválasztás kezdeti szakaszában, eddig szervezett 115 közterületi „kitelepülésének” egyharmadán személyesen jelent meg választókerületi jelöltként. Ezúttal a Gyöngyösi sétányon, a Minya Mária szobrászművész alkotta népszerű szökőkút mellett találkozott a környék lakóival. Programjáról és a kötetlen beszélgetések tapasztalatairól kérdeztük.

Elmondta, hogy a találkozások 70%-án a lakhatással, szociális problémákkal, megélhetéssel összefüggő kérdések merültek fel jó alkalmat teremtve arra, hogy részletesebben kifejtse tíz egyszerű tőmondatban is megfogalmazott programját. Egyedisége, hogy ellentétben a többi kerületben induló jelöltétől csak a pontok fele kíván az országos problémákon segíteni, a másik része kerületi vagy fővárosi vonatkozású.

Kiemelten sürgetőnek tartja a máig egyedül álló kerületi bérlakásépítési program országos szintre való kiterjesztését: „Épüljön több ezer állami bérlakás!” Jelenleg a 18-34 év közötti fiatalok 60%-a szüleivel él. Az önálló életkezdés lehetőségét segítő jelenlegi támogatási forma nagyon kockázatos, és csak a tehetősebb családoknak nyújt segítséget. Ez helyett az állam által központilag megtervezett korszerű, kiváló minőségű, passzív minősítésű bérházakat kellene építeni, melyhez az önkormányzatok telkeikkel járulhatnának hozzá. A program megvalósítása tulajdon általi röghöz kötést is enyhítené.

Hiszékeny Dezső, Karácsony Gergely szerint eddigi helyi vezetőként és országgyűlési képviselőként sikeres volt, tevékenységével bizonyított, lett elismert, ezért hiteles jelölt. Jelöltünk lokálpatrióta, munkája, életútja alapján méltó a bizalomra, olyan személy, aki már többször bizonyított, négyszer legyőzte kormánypárti ellenfelét, tudjuk, hogy ez neki sikerülne a következő választáson is.


.

 

©2024 MSZP13