MSZP13
2024. Június
HKSzeCsPSzoV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

 

Keresés:

 

Sikeres jelölti vita– jöhet az előválasztás

2021. szeptember 13-án tartották meg a 7-es számú Országgyűlési Választókerület ellenzéki jelöltjeinek előválasztási vitáját. Hiszékeny Dezső a két utolsó választáson jelentős előnnyel nyertes, jelenlegi képviselő most jelölti minőségében vitázott Naszádos Zsófia (Momentum) és Keszthelyi Dorottya (Demokratikus Koalíció) kihívókkal. Dezső az MSZP, a Párbeszéd és az LMP támogatottjaként méltán kapta a legtöbb és leghangosabb tapsokat a szépszámú közönségtől.

Mint ismeretes az ellenzéki pártok idén ősszel előválasztást tartanak, hogy megtalálják azt a közös miniszterelnök-jelöltet és 106 egyéni képviselőjelöltet, akiknek a legnagyobb esélyük van a Fidesz leváltásra. Az országos vitasorozat 32 helyén a képviselőjelöltek élő adásban mutatják be, hogy milyen megoldásaik lennének a térség legfontosabb problémáira, hogyan képzelik el magyar társadalom jövőjét, és milyen lenne szerintük Magyarország a Fidesz legyőzését követően.

A Vegyipari Szakszervezet Benczúr utcai székházának dísz-terme hétfőn délután az 5 órai kezdésre teljesen megtelt, a pótszékek beállításának szükségessége is mutatta a jelentős érdeklődést. A főként szimpatizánsokból és támogatókból álló közönség összetételéből látszott, hogy a VI. kerületi helyszín ellenére Dezső érezhette leginkább „otthon” magát.

Moderátor vezetésével a három 20 perces blokkra osztva, különböző témákban nyilvánultak meg a jelöltek. Sorsolás határozta meg a sorrendet, amely egy-egy témaváltás után változott. Szinte minden témát érintettek a résztvevők kimerítve – nem egyszer – túl is lépve az időkeretet. A nagyobb tapasztalat, az önkormányzatiság, a kerület ismerete és egy-egy jól elhelyezett találó vagy humoros beszólás segítette jelöltünk átütő sikerét. Jövő héten szavazzunk a kijelölt helyszíneken vagy online, hogy győzelem ne csak a vitán, hanem az előválasztáson is sikerüljön.

 

©2024 MSZP13