MSZP13
2021. Január
HKSzeCsPSzoV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Keresés:

 

Hírek

Vizafogó park – Építési telekből közterület

Vizafogó lakótelep, Vizafogó pályaudvar, Vizafogó Általános Iskola, Vizafogó Lakásszövetkezet, Viza utca, viza, mint a kerület címerének közepében az óriás tokhal. Bizonyára egyéb szóösszetételekben is szerepel még a viza, de a Vizafogó és a park szavak nem alkottak egységet. Ezidáig. Mostantól Vizafogó lakótelep, Vizafogó pályaudvar, Vizafogó Általános Iskola, Vizafogó Lakásszövetkezet, Viza összefüggnek.

Karácsony és újév

A 2020-as évre visszatekintve nem kérdéses, hogy a kerületi önkormányzat a színvonalas szolgáltatásait megőrizte, minden eddiginél jobban figyelt a rászorultakra, az elesettekre. Nem állt meg a fejlődés sem: fontos beruházások teljesültek, intézményeink sorát sikerült fejleszteni, korszerűsíteni, köztereink jelentős része megújult. A konkrétumokról az előző írásaink szóltak.

Ezt is érdemes olvasni a Hírnökben

Köztudomású, hogy egyre kevesebbet olvasunk. Amikor mégis, akkor is a napi terhek és elfoglaltság mellett egy-egy gyors bulvár hírre jut időnk vagy energiánk. Pedig sokszor érdemes máshová is betekinteni, sőt akár egy kicsit hosszabban is elidőzni. Például lapozzuk fel a Hírnök újság 2020. 22. számát, mert fontos, a mindennapi életünket meghatározó témákról van szó. Az önkormányzati választás óta eltelt egy évről ad számot a polgármester, 15 egyéni körzetben és 6 kompenzációs listán megválasztott képviselő.

A világjárvány ellenére is lendületben

Az ötéves ciklus első évének teljesítéséről, tájékoztatási kötelezettségüknek megfelelően adtak számot a képviselő-testület mszp-s képviselői. A minden háztartásba eljuttatott szórólapon, a kerület egészéről és az egyes választási körzetek eredményeiről olvashattak a választók. Összességében a konklúzió levonható: a lendület a veszélyhelyzetben is kitart.

Nem elég a kormányzati intézkedés a gyilkos kór kivédésére

A kormány szerepvállalását tekintve bizonyosan nem, sőt az önkormányzatok sok esetben önként vállalt, a kormány helyett végzett segítség nyújtását is igyekszik gyengíteni. Kihagyott nyári felkészülés, „eltévesztett” tanévkezdési időpont (október 1-től biztosították a lázmérőket szeptember 1. helyett), nincs segítség a hátrányt szenvedetteknek. Látszatintézkedés (éjfél és reggel 5 óra között kijárási tilalom), és a foci mindenek előtt. A parkolásba történő politikai beavatkozás valódi célja Budapest és a városok büntetése.

Mesterséges intelligencia segíti a tüdőrák-szűrő programot

Programunkban a következő öt évre -többek között- ígértük, hogy magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtunk az itt élőknek és dolgozóknak. Az első évet éppen meghaladva egy új, forradalmi egészségvédő szolgáltatás tesztelése indult el. Az önkormányzat ismét közelebb hozza a lakossághoz a kivizsgálást, a megelőzést és ezzel a gyógyulás esélyét.

Elmúlt egy év…

Koncz Zsuzsa díszpolgárunk dalát hallgattuk elérzékenyülten, sorkatonai szolgálatunk félidejében. „Elmúlt egy év, hova tűnt a szép tavasz, a hajnali szél…” És nagyon vártuk, hogy túl legyünk az újabb egy éven. A szöveg most is aktuális. Az önkormányzati választások egy évét értékelve felvetődik a kérdés: örüljünk vagy bánkódjunk?

Elismerések – Nem érdemtelenül

Szervezetünk a most zajló önkormányzati ciklusra is elkészítette programját. Vonzó, népszerű a XIII. kerületet tűzött ki célul, konkrétabban, hogy folytatódjon a kerület dinamikus fejlődése, a közterületek feleljenek meg a növekvő igényeknek, elvárásoknak. Az önkormányzat szolgáltatásai magasabb minőségben, minél több emberhez jussanak el.

Sikeres, történelmi kongresszus

Hétvégén történelmi, stratégiailag fontos, tisztújító Kongresszust tartott az MSZP, 2020 szeptember 19-én. Igen magas (86%) szavazati arányban választották meg a párt első társelnökeit: Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant. Alelnök lett Hegyi Gyula kerületünk lakója, szervezetünk tagja. A kongresszus fő üzenete: kormány,- és korszakváltást!

Stratégiai partnerünk taggyűlése

Pártszervezetünk szoros együttműködést alakított ki a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesületével. Figyelemmel kíséri és segíti a szervezet tevékenységét. A szervezet működésének fontos állomásához érkezett

  1 / 11   > >>
Archív lapok
©2021 MSZP13