MSZP13
2018. December
HKSzeCsPSzoV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

 

Keresés:

 

Hírek

Ki lophat büntetlenül szánkókat?

Árulkodó közleményben leplezi le a Belügyminisztérium közleménye azokat a személyeket, akik szánkókat loptak a nemzet karácsonyfája mellől a december 16-án, a jogállam helyreállítása érdekében megrendezett ellenzéki tüntetés ideje alatt.

Beer versus Bayer

Néhány nappal ezelőtt, a hároméves elszámolási határidővel kombinált hatnapos munkahét bevezetéséről szóló országgyűlési szavazást megelőző percekben meglepve értesültem arról, hogy kerületünk országgyűlési képviselője, Hiszékeny Dezső az ellenzéki oppozíció érdemi szervezésére kényszerült. Most, mikor ezeket a sorokat írom, a közmédia székházánál az internetes közvetítést követő százezrek szeme láttára fizikailag bántalmazzák Varjú Lászlót, kerületünk másik országgyűlési képviselőjét.

Sikerről sikerre

Nem lehetett könnyű napjuk a NER diadalmenetén fanyalgóknak november 21-én. A rezsim ugyanis egyetlen napon két fényes győzelmet is aratott. Hogy pontosan kit, vagy mit sikerült legyőznie, az nézőpont kérdése. A siker azonban elvitathatatlan.

Két sajtótájékoztató, és egy kérdés a Visegrádi utcában

Az elmúlt hetekben két sajtótájékoztatóra is sor került a Visegrádi utcai Egészségügyi Szakrendelő környezetében. Az egyiket a kerület önkormányzata rendezte, és lebonyolítására az egészségügyi intézmény aulájában került sor. A másik eseményt az épület előtt, a járdán celebrálta az Emberi Erőforrások Minisztériuma – és a kormánypárt kerületi szervezete. Mindez rendben is lenne, egy fontos kérdés azonban megválaszolatlan maradt.

Beérőben a gyűlöletkeltés gyümölcse

Harrach Tamás, a XIII. kerületi önkormányzat fideszes képviselője sajátos magyarázattal szolgál közösségi oldalán pártja kerületi irodája ablakának betörésére. A rongálást sajnálom, az értelmetlen tettet elítélem. Abban viszont téved Harrach Tamás, hogy ez a "balliberális propaganda" következménye lenne. A legutóbbi közvélemény kutatási adatok szerint a választókorú népesség 36 százaléka támogatja a kormánypártot. A többiek nem.

A FADESZ esete az USA elnökével

A népnyelv által újabban Farizeus Demokraták Szövetségének nevezett állampárt vezetője nagy reményeket fűzött a sajátos körülmények között megválasztott Donald Trump hivatalba lépéséhez. Az új elnök első megnyilvánulásai azt a képzetet keltették benne, hogy Trump egy találkozó erejéig magához emeli őt, amivel mindenki előtt egyértelművé teszi: Európa legerősebb embere nem más, mint a magyar állampárt vezetője. A terv azonban csak álom marad.

„Sohasem a miniszternek, vagy valamelyik politikai potentátnak akartam megfelelni…” Interjú dr. Tóth József polgármesterrel

Hosszú és tartalmas interjút adott a fuhu.hu elektronikus médiumnak dr. Tóth József, kerületünk polgármestere, aki huszonnégy éve töretlenül őrzi a városrészben élők bizalmát. Az interjúban szó esik arról is, hogy miért kerüli a népszerű és eredményes városvezető az úgynevezett „nagypolitika” terepét, és miért van olyan érzésünk néha, hogy a fővárosi vezetés nem igazán szereti a XIII. kerületet.

Szanyi Tibor – ötven hónap mérlege

Az Európai Parlament MSZP képviselőcsoportjának vezetője, a párt alelnöke képviselői tevékenységének ötven hónapjáról ad számot „Az igazság ereje” mottóval elkészített időközi beszámolójában, amit honlapunkról is letölthetnek olvasóink.

Születésnap – ünneplés nélkül

29 évvel ezelőtt, 1989. október 7.-én alakult meg a Magyar Szocialista Párt. Az elnökséget Nyers Rezső, Pozsgay Imre, Horn Gyula, Németh Miklós fémjelezték. Születésnapunkra emlékezünk, ünnepelni azonban nincs okunk.

Támogassuk az Európai Ügyészséghez történő csatlakozási akciót!

Mint ismeretes, Hadházy Ákos lemondott LMP-társelnök, független parlamenti képviselő aláírásgyűjtési akciót kezdeményezett annak érdekében, hogy a magyar kormány az eddigi ellenállását feladva léptesse be Magyarországot az Európai Ügyészségbe. Az EU 28 tagállamából eddig 22 csatlakozott az Európai Ügyészséghez.

  1 / 7   > >>
Archív lapok
©2018 MSZP13