MSZP13
2018. Október
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

 

Keresés:

 

Hírek

„Sohasem a miniszternek, vagy valamelyik politikai potentátnak akartam megfelelni…” Interjú dr. Tóth József polgármesterrel

Hosszú és tartalmas interjút adott a fuhu.hu elektronikus médiumnak dr. Tóth József, kerületünk polgármestere, aki huszonnégy éve töretlenül őrzi a városrészben élők bizalmát. Az interjúban szó esik arról is, hogy miért kerüli a népszerű és eredményes városvezető az úgynevezett „nagypolitika” terepét, és miért van olyan érzésünk néha, hogy a fővárosi vezetés nem igazán szereti a XIII. kerületet.

Szanyi Tibor – ötven hónap mérlege

Az Európai Parlament MSZP képviselőcsoportjának vezetője, a párt alelnöke képviselői tevékenységének ötven hónapjáról ad számot „Az igazság ereje” mottóval elkészített időközi beszámolójában, amit honlapunkról is letölthetnek olvasóink.

Születésnap – ünneplés nélkül

29 évvel ezelőtt, 1989. október 7.-én alakult meg a Magyar Szocialista Párt. Az elnökséget Nyers Rezső, Pozsgay Imre, Horn Gyula, Németh Miklós fémjelezték. Születésnapunkra emlékezünk, ünnepelni azonban nincs okunk.

Támogassuk az Európai Ügyészséghez történő csatlakozási akciót!

Mint ismeretes, Hadházy Ákos lemondott LMP-társelnök, független parlamenti képviselő aláírásgyűjtési akciót kezdeményezett annak érdekében, hogy a magyar kormány az eddigi ellenállását feladva léptesse be Magyarországot az Európai Ügyészségbe. Az EU 28 tagállamából eddig 22 csatlakozott az Európai Ügyészséghez.

Látogatás az Európai Parlamentben

Szeptember 24-25-én negyven fős, fiatalokból, művészekből, polgármesterekből, pedagógusokból, ügyvédekből és munkásokból álló látogató csoportot látott vendégül Brüsszelben Szanyi Tibor, az MSZP alelnöke, az MSZP EP-delegációvezetője. A csoport tagja volt több XIII. kerületi, baloldali elkötelezettségű fiatal is, akik ez alkalommal jártak először az Európai Unió egyik központjában.

Ami a Sargentini jelentésből kimaradt

Az elmúlt napok legjelentősebb, Magyarország közeli és távolabbi jövőjét meghatározó politikai eseménye az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága által készített, a jelentéstevőről Judith Sargentini jelentésnek elnevezett dokumentum kétharmados többséggel történt elfogadása volt az EP szeptember 12-én megtartott plenáris ülésén.

Végre sikerült megoldani a hajléktalan kérdést!

Újabb társadalmi problémát sikerült megoldania a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, amely egyébként rendkívüli hatékonysággal, a devizahitelezés 2001-ben történt bevezetésével, majd a szociális ellátórendszer totális leépítésével nagyobb részt maga generálta a most egy csapásra felszámolt társadalmi fekélyt, a hajléktalanság problémáját.

Vox populi – vox Dei

A nép szava – Isten szava, tartja a latin közmondás. Hogy, hogy nem, a XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének listán bejutott, állampárti tagjai kivétel nélkül „igazoltan hiányoztak” a július 21-én megtartott, testületi ülésbe ágyazott közmeghallgatásról, amely mint csepp a tengert tükrözte a pártállam viszonyát a helyi közösségekhez. A legújabban keresztény-konzervatívnak maszkírozott PÁRT azonban nem volt kíváncsi a nép szavára.

„Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!”

Alig néhány nappal a sajátos országgyűlési választást követően, amelyen mindenki Jézus nevét kiáltotta, a szervezők szerint mégis Barabás nevét lehetett hallani, amelyen gyanú ébredt, hogy az elérhetetlenné tett listákon szereplő határon túli véreink előbb levélben, majd személyesen is szavazhattak, amelyen a későbbi győztes órákkal korábban megismerhette a leadott szavazatok számát és összetételét, amelynek délutánján jelentős rendőri erőket vezényeltek a fővárosba, a választás napja után, amelyen a miniszterelnök bujkált az újságírók elől, közeli munkatársai pedig az alig leplezett kétségbeeséstől jutottak el a kissé értetlenkedő, de megkönnyebbült mosolyig, ma még talán szokatlannak tűnő hír látott napvilágot a médiában.

Közlemény

Németh Szilárd angyalföldi lakossági fórumán halálbüntetést kért az ellenzéki politikusokra az egyik résztvevő. A FIDESZ alelnöke és a jelenlévő Harrach Tamás országgyűlési képviselő-jelölt részéről válasz nélkül maradt a felvetés. Az MSZP XIII. kerületi szervezete elutasítja a kormányzópárt újabb antidemokratikus, gyűlöletkeltő megnyilvánulását. Felszólítjuk Harrach Tamást, hogy határolódjon el a fenti kijelentéstől. Borszéki Gyula...

  1 / 6   > >>
Archív lapok
©2018 MSZP13