MSZP13
2018. Január
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

 

Keresés:

 

Hírek

Segítsünk a szükséget szenvedőknek!

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a szeretet ünnepéhez közeledve ebben az esztendőben is gyűjtést kezdeményeztek az MSZP országos és helyi szervezetei a szükséget szenvedő emberek, családok megsegítéséhez, a karácsony gondtalanabbá tételéhez.

kommentár nélkül....

A szerzett jog szent!

Minden jobb érzésű magyar embert mélyen felkavart és felháborított a Demokratikus Koalíció elnökének kezdeményezése a határon túl élő magyarok szavazati jogának visszavonásáról. Teljesen természetes, hogy az anyaországon kívül élő véreink szerzett jogának visszavonására irányuló célkitűzéssel szemben hazánk kormánya, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének letéteményese emelte fel a leghangosabban a szavát.

Abszurd

Elfoglaltuk helyünket a színház emeleti nézőterének első sorában, a fények kihunytak és ültünk a ránk szakadt sötétségben. Aztán felment a függöny Slawomir Mrozek: Tangó című darabjának színpadképe előtt.

Nemzeti konzultáció borítékjai, szórólapjai

A budapesti MSZP arra kér mindenkit, hogy hozzák el nekünk a nemzeti konzultáció borítékjait, szórólapjait. A társadalomra veszélyes papírhulladékot pártirodáinkon és utcai aláírásgyűjtő standjainkon egyaránt leadhatják, mi ezt továbbítjuk a hulladékfeldolgozónak, az ebből származó összeget pedig jótékony célokra fordítjuk.

FELHÍVÁS!

XIII. kerületi Lokálpatrióták Egyesülete és a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület kezdeményezésére, a XIII. kerület civil társadalmi életének egyik legfontosabb állomásához érkeztünk. Tizenkét civil szervezet összefogott, hogy „Emlékmű” felállítását kezdeményezzen a kerületben, azoknak a katonáknak, akik az itteni laktanyákból elvonulva mentek a frontokra, mind az I., mind a II. Világháborúban, ahonnan soha vissza nem tértek, a kerület lakói közül azoknak, akiket halál és munkatáborokba hurcoltak el és ott lelték halálukat, azoknak, akiket a kerület szakaszán lőttek a Dunába. De az áldozatok száma hazánk, így a kerületünk bombázásával, utcáinkon, házainkban folyó harccal kibővült, amelyben oly sok áldozatunk lett, melyek emléknek megőrzését alapvető kötelességünknek tartjuk.

Havibaj

Otthonosan mozgok a pártállam kulisszái között. A rendszerváltásnak vélt években sokat ígérőnek tűnt fiatalemberek mára visszatértek oda, ahonnan elindultunk.

Szőrös, vagy beretvált?

„Az államnak pártatlannak kell lennie. Nem ügyeskedhet, nem változtathatja kénye-kedve szerint a törvényeket és a szabályokat. Ha az állam részrehajló, és magánérdekek kiszolgálójává alacsonyodik, magánérdekek foglyává teszi a törvényhozást, akkor saját működésének értelmét számolja fel. Ha az állam azt akarja, hogy tiszteljék, akkor tiszteletre méltónak kell lennie.”

Máshol bevált: az erőszakmentes aktivizmus bédekkere

Néhány héttel ezelőtt, Útmutató a forradalomhoz címmel jelent meg a hazai könyvesboltok polcain a Szlobodan Milosevicset megbuktató szerb Otpor! (Ellenállás) mozgalom egyik vezetőjének, Szrgya Popovicsnak a könyve, amely címével ellentétben nem a forradalomhoz vezető útról szól, hanem a diktatórikus rezsimek megbuktatásának sikerre vezető módszereit mutatja be az illiberális autokráciák ellenfeleinek.

Újkenézi trombitás egy angyalföldi iskola élén? - Fidesz-pártkatona ne vezessen iskolát!

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete – a három fideszes képviselő kivételével – alkalmatlannak találta Putnoki Zsoltot a Dózsa György úti Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatói posztjára, ennek ellenére az illetékes államtitkár megbízta őt az intézmény vezetésével. A nevelőtestület és az iskola alkalmazotti közössége egyaránt ellenezte Putnoki Zsolt kinevezését.

  1 / 5   > >>
Archív lapok
©2018 MSZP13