MSZP13
2019. Január
HKSzeCsPSzoV
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

 

Keresés:

 

Hírek

Képviselők az előválasztás sikeréért

Az önkormányzat képviselő-testületének szocialista tagjai aktívan kiveszik a részüket a budapesti főpolgármester választást megelőző előválasztás sikeres lebonyolításáért végzett munkából.

Nehéz idők

A második világháború olyan rettenetes volt, hogy Adolf Hitler öngyilkos lett – írja Hazátlan ember című esszékötetében Kurt Vonnegut junior. A fokozhatatlannak tűnő abszurditást most sikerült túlszárnyalni: a babér Novák Katalint illeti.

Ki lophat büntetlenül szánkókat?

Árulkodó közleményben leplezi le a Belügyminisztérium közleménye azokat a személyeket, akik szánkókat loptak a nemzet karácsonyfája mellől a december 16-án, a jogállam helyreállítása érdekében megrendezett ellenzéki tüntetés ideje alatt.

Beer versus Bayer

Néhány nappal ezelőtt, a hároméves elszámolási határidővel kombinált hatnapos munkahét bevezetéséről szóló országgyűlési szavazást megelőző percekben meglepve értesültem arról, hogy kerületünk országgyűlési képviselője, Hiszékeny Dezső az ellenzéki oppozíció érdemi szervezésére kényszerült. Most, mikor ezeket a sorokat írom, a közmédia székházánál az internetes közvetítést követő százezrek szeme láttára fizikailag bántalmazzák Varjú Lászlót, kerületünk másik országgyűlési képviselőjét.

Sikerről sikerre

Nem lehetett könnyű napjuk a NER diadalmenetén fanyalgóknak november 21-én. A rezsim ugyanis egyetlen napon két fényes győzelmet is aratott. Hogy pontosan kit, vagy mit sikerült legyőznie, az nézőpont kérdése. A siker azonban elvitathatatlan.

Két sajtótájékoztató, és egy kérdés a Visegrádi utcában

Az elmúlt hetekben két sajtótájékoztatóra is sor került a Visegrádi utcai Egészségügyi Szakrendelő környezetében. Az egyiket a kerület önkormányzata rendezte, és lebonyolítására az egészségügyi intézmény aulájában került sor. A másik eseményt az épület előtt, a járdán celebrálta az Emberi Erőforrások Minisztériuma – és a kormánypárt kerületi szervezete. Mindez rendben is lenne, egy fontos kérdés azonban megválaszolatlan maradt.

Beérőben a gyűlöletkeltés gyümölcse

Harrach Tamás, a XIII. kerületi önkormányzat fideszes képviselője sajátos magyarázattal szolgál közösségi oldalán pártja kerületi irodája ablakának betörésére. A rongálást sajnálom, az értelmetlen tettet elítélem. Abban viszont téved Harrach Tamás, hogy ez a "balliberális propaganda" következménye lenne. A legutóbbi közvélemény kutatási adatok szerint a választókorú népesség 36 százaléka támogatja a kormánypártot. A többiek nem.

A FADESZ esete az USA elnökével

A népnyelv által újabban Farizeus Demokraták Szövetségének nevezett állampárt vezetője nagy reményeket fűzött a sajátos körülmények között megválasztott Donald Trump hivatalba lépéséhez. Az új elnök első megnyilvánulásai azt a képzetet keltették benne, hogy Trump egy találkozó erejéig magához emeli őt, amivel mindenki előtt egyértelművé teszi: Európa legerősebb embere nem más, mint a magyar állampárt vezetője. A terv azonban csak álom marad.

„Sohasem a miniszternek, vagy valamelyik politikai potentátnak akartam megfelelni…” Interjú dr. Tóth József polgármesterrel

Hosszú és tartalmas interjút adott a fuhu.hu elektronikus médiumnak dr. Tóth József, kerületünk polgármestere, aki huszonnégy éve töretlenül őrzi a városrészben élők bizalmát. Az interjúban szó esik arról is, hogy miért kerüli a népszerű és eredményes városvezető az úgynevezett „nagypolitika” terepét, és miért van olyan érzésünk néha, hogy a fővárosi vezetés nem igazán szereti a XIII. kerületet.

Szanyi Tibor – ötven hónap mérlege

Az Európai Parlament MSZP képviselőcsoportjának vezetője, a párt alelnöke képviselői tevékenységének ötven hónapjáról ad számot „Az igazság ereje” mottóval elkészített időközi beszámolójában, amit honlapunkról is letölthetnek olvasóink.

  1 / 7   > >>
Archív lapok
©2019 MSZP13