MSZP13
2024. Július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

 

Keresés:

 

Hírek

A fele már meg van

Az előválasztáson jelentős társadalmi munkát végzők találkoztak és értékelték az elmúlt hónapok tapasztalatait. A 2021. 10. 20-án megtartott rendezvényen dr. Puchner Gábor az MSZP helyi szervezetének elnöke, Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, jelenleg képviselő-jelölt és dr. Tóth József a kerület polgármestere a 2022 es választás tükrében értékelte az előválasztás eseményeit. Valamennyien egyetértettek abban, hogy az eredmények bizakodásra adnak okot.

Folyik az Előválasztás – Kellenek a további szavazatok

„Minden várakozást felül múl…”, „Soha nem látott számban…”, „Kígyóznak a sorok…” és hasonló vélemények hangzanak el az egyesült ellenzék által kezdeményezett és megkezdett Előválasztás eddig néhány napjának részvételi minősítéseként. A vélemények a tényeket tükrözik, valóban imponáló vagy magyarul bámulatot keltő a megismert minden egyes adat.

Sikeres jelölti vita– jöhet az előválasztás

2021. szeptember 13-án tartották meg a 7-es számú Országgyűlési Választókerület ellenzéki jelöltjeinek előválasztási vitáját. Hiszékeny Dezső a két utolsó választáson jelentős előnnyel nyertes, jelenlegi képviselő most jelölti minőségében vitázott Naszádos Zsófia (Momentum) és Keszthelyi Dorottya (Demokratikus Koalíció) kihívókkal. Dezső az MSZP, a Párbeszéd és az LMP támogatottjaként méltán kapta a legtöbb és leghangosabb tapsokat a szépszámú közönségtől.

Előválasztás - Hiszékeny Dezső a vártán

Hiszékeny Dezső a kerület országgyűlési képviselője az előválasztás kezdeti szakaszában, eddig szervezett 115 közterületi „kitelepülésének” egyharmadán személyesen jelent meg választókerületi jelöltként. Ezúttal a Gyöngyösi sétányon, a Minya Mária szobrászművész alkotta népszerű szökőkút mellett találkozott a környék lakóival. Programjáról és a kötetlen beszélgetések tapasztalatairól kérdeztük

Ismét ülésezhetett a képviselő-testület- Támogatás a Covid-árváknak

Júniusban ismét nyilvánosan tarthatta meg soros ülését a képviselő-testület, fontos napirendeket tárgyalva. Az önkormányzat adatai szerint a kerületben tíz gyermek vesztette el valamelyik, vagy mindkét szülőjét a vírusjárvány miatt. A rendeletmódosítás lehetővé teszi, hogy hosszú távú pénzbeli támogatással is gondoskodjon az önkormányzat a „Covid-árvákról”. A gyermekek pénzbeli támogatásán túl, az önkormányzat pszichológiai, szociális, jogi szolgáltatással is segíti ezeket a rászoruló gyermekeket, illetve a törvényes képviselőiket.

Megemlékezés Horn Gyula születésnapja alkalmából

Megemlékezés Horn Gyula születésnapja alkalmából Születésének 89. évfordulójáról emlékezett meg díszpolgáráról az önkormányzat, 2021. július 5-én. Először az Újpesti rakparton, az egykori miniszterelnök volt lakhelyén elhelyezett domborműves emléktáblánál, majd a Gyermek téren felállított szobránál. Az eseményen megjelent fia, ifjabb Horn Gyula, Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, Tüttő Kata az MSZP elnökségi tagja, főpolgármester helyettes, dr. Tóth József a kerület polgármestere és számos érdeklődő.

Előválasszunk. Jelöltjeink: Hiszékeny Dezső és Karácsony Gergely

2021-ben az ellenzéki pártok arra szövetkeztek, hogy közös erővel győzzék le az országot katasztrófába vezető, csak a saját hasznukat kereső, a hatalmat minden áron megtartani akaró fideszt. Meggyőződésünk szerint 2022-ben a kormányváltás az ellenzéki pártok és a változást akaró emberek összefogásával valósítható meg.

Gyerünk a Hősök terére

Nincs még vége a Koronavírus okozta gyötredelemnek, de már van lehetőség némi politikai mozgástérre. Akinek nem tetszik, hogy Diákváros helyett kínai egyetem épüljön, ráadásul a mi adófizetői pénzünkből, az kifejezheti nem tetszését azzal, hogy részt vesz a tüntetésen. Jöjjenek június 5-én, szombaton 16 órától a Hősök terére, majd tovább a Kossuth térre. Mindenki maszkban érkezzen a tüntetésre.

Közösségi költségvetés - Tessék szavazni

Az önkormányzat 2021-ben az éves költségvetésében választókerületenként 4-4 millió forinttal, összesen 60 millió forinttal támogatja a lakosság kerületfejlesztési ötleteit. A „Közösségi költségvetésnek” elnevezésű, újszerű programban elindult a szavazás. Kérjük, hogy Önök is éljenek jogukkal! A tervek szerint még idén, az év végéig megvalósulnak a fejlesztések.

Svédcsavar Angyalföldön

Az önkormányzat a járvány megjelenését követően azonnal elemezte az aktuális állapotot és határozta meg a teendőket. Az addig is széleskörű szociális ellátás tovább bővült, és mivel sajnos még nincs vége a megpróbáltatásnak, egy újabb pályázatot is írt ki az önkormányzat. Települési támogatásként a közüzemi díjhátralék részbeni átvállalásával, a szociálisan rászorultak lakhatással kapcsolatos költségeikből származó adósság terheket lehet enyhíteni.

  1 / 12   > >>
Archív lapok
©2024 MSZP13