MSZP13
2024. Május
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

 

Keresés:

 

Sikeres jelölti vita– jöhet az előválasztás

2021. szeptember 13-án tartották meg a 7-es számú Országgyűlési Választókerület ellenzéki jelöltjeinek előválasztási vitáját. Hiszékeny Dezső a két utolsó választáson jelentős előnnyel nyertes, jelenlegi képviselő most jelölti minőségében vitázott Naszádos Zsófia (Momentum) és Keszthelyi Dorottya (Demokratikus Koalíció) kihívókkal. Dezső az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, az MMMés a Jobbik  támogatottjaként méltán kapta a legtöbb és leghangosabb tapsokat a szépszámú közönségtől.

Mint ismeretes az ellenzéki pártok idén ősszel előválasztást tartanak, hogy megtalálják azt a közös miniszterelnök-jelöltet és 106 egyéni képviselőjelöltet, akiknek a legnagyobb esélyük van a Fidesz leváltásra. Az országos vitasorozat 32 helyén a képviselőjelöltek élő adásban mutatják be, hogy milyen megoldásaik lennének a térség legfontosabb problémáira, hogyan képzelik el magyar társadalom jövőjét, és milyen lenne szerintük Magyarország a Fidesz legyőzését követően.

A Vegyipari Szakszervezet Benczúr utcai székházának dísz-terme hétfőn délután az 5 órai kezdésre teljesen megtelt, a pótszékek beállításának szükségessége is mutatta a jelentős érdeklődést. A főként szimpatizánsokból és támogatókból álló közönség összetételéből látszott, hogy a VI. kerületi helyszín ellenére Dezső érezhette leginkább „otthon” magát.

A rendező Tabu Mentes Magyarországért egyesület tagjának moderálásával a három 20 perces blokkra osztva, különböző témákban nyilvánultak meg a jelöltek. Sorsolás határozta meg a sorrendet, amely egy-egy téma váltás után változott. Szinte minden témát érintettek a résztvevők kimerítve – nem egyszer – túl is lépve azidőkeretet. A nagyobb tapasztalat, az önkormányzatiság, a kerület ismerete és egy-egy jól elhelyezett találó vagy humoros beszólás segítette jelöltünk átütő sikerét. Jövő héten szavazzunk a kijelölt helyszíneken vagy online, hogy győzelem ne csak a vitán, hanem az előválasztáson is sikerüljön.

 

©2024 MSZP13