MSZP13
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Keresés:

 

A Pozsonyi úti példa

A Budapest School  elnevezésű, az állami óvodai és iskolai pedagógiai és oktatási rendszert kiegészítő, projekt alapon tevékenykedő, vegyes korosztályokból összeállított csoportok hálózatát  működtető és fejlesztő közösség  egyik csoportja részére önkormányzati helyiséget bérel a Pozsonyi út 10. szám alatt.  A szervezet tanárai és diákjai az iskolai falain kívül is érzékeltetik jelenlétüket.

A szervezet tagjai az elmúlt időszakban felújították és átalakították bérleményüket, működési területüket pedig kiterjesztették az iskola előtt, a Pozsonyi úton kialakított zöldkazettákra is.

A Pozsonyi úton lévő zöldkazettákat bárki „örökbe fogadhatja” a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt-vel kötött megállapodással, amit ezt követően a sajátjaként gondozhat. A Zrt. a zöldkazetták növényzetének kialakításakor figyelembe veszi az örökbefogadók igényeit, nekik tehát a továbbiakban a kertecskék gyommentesítéséről, ápolásáról, locsolásáról kell gondoskodniuk. 

 

A Budapest School esetében az önkormányzat kis kerítéseket, eszközöket (ásó, kapa, öntözőkanna), termőföldet, mulcsot és növényeket is biztosított az iskola részére, de az ültetést az iskola tanárai és diákjai végezték: a jókedvű munka pillanatai elevenednek meg felvételeinken.

 

A kerületi önkormányzat mellett a Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége  is támogatta a kis kertek kialakítását, ezért  a munka végeredményének átadásán a választókerület önkormányzati képviselője, Csiga Gergely mellett ott volt a Holland Királyság Magyarországra akkreditált nagykövete, Gajus Scheltema is.

 

 

Az Önkormányzat reményei szerint a jó példa ragadós lesz, hiszen látva az újonnan kialakított kerteket, több pozsonyi úti társasház és üzlettulajdonos jelentkezett a Közszolgáltató Zrt-nél, hogy szeretne örökbe fogadni zöldfelületet és gondozni azt. Csoportképünkön  balról a harmadik Csiga Gergely, mellette negyedikként Gajus Scheltema nagykövet látható a tanárok és a gyerekek  csoportjával.

 


 

©2024 MSZP13