MSZP13
2024. Március
HKSzeCsPSzoV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Keresés:

 

Adománygyűjtő akciót indított az MSZP

Elindult országos adománygyűjtő akciónk, melyet a hátrányos helyzetű emberek megsegítésére szervezünk. Molnár Gyula, az MSZP elnöke a Nyugati téren tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az Orbán-kormány fordított Robin Hoodként működik: a szegényektől elveszi a pénzt és szétosztja a gazdagok között.
 
 
 

Szerinte az elmúlt hat évben elképesztő módon nőtt a szegénység Magyarországon, ezt ideig-óráig el lehetett takarni azzal, hogy a menekültkérdést fontosabbá tették, mint az valójában. A pártelnök közölte: 3 millióról 4 millióra emelkedett az elmúlt években a szegények száma, a társadalmi igazságosság indexe szerint Magyarország az EU-ban a 23. helyen áll.

Molnár Gyula jelezte, tudják, hogy nem megoldás akciójuk, de remélik, néhány tízezer embernek könnyebbé teszik a karácsonyt. Közölte azt is, hogy az a feladata a 106 egyéni választókerületi felelősüknek - akiket valószínűleg jelölni fognak képviselőjelöltnek - , hogy egyenként legalább száz családnak segítsenek.

Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának vezetője közölte, már 20 éve szervezik karácsonyi jótékonysági akciójukat, amelyben az egész párt és a Societas-Baloldali Ifjúsági Mozgalom is részt vesz. Elmondta, a nélkülöző embereknek, gyerekeknek tartós élelmiszerre, tisztító- és tisztálkodószerekre, meleg takarókra, illetve gyerekjátékokra van szükségük, az adományokat a párt irodáiban várják. "Mi segítünk. Ránk mindig is számíthatnak" - hangoztatta. A nőtagozat elnöke szerint ma olyan kor van, amikor baloldaliaknak erkölcsi kötelességük segíteni azoknak az embereknek, akiknek a kormány elengedte a kezét.

Gurmai Zita közölte, "Orbán Viktor Magyarországot Európa Bangladesévé tette". Hozzátette: ha van nemzeti érdek, akkor a szegénység felszámolása elsődlegesen az; több mint négymillió nélkülöző emberrel Magyarország nem lehet erős, versenyképes. Korózs Lajos országgyűlési képviselő közölte, szeretnének segítséget nyújtani azoknak az idős embereknek is, akiknek se tisztességes nyugdíjuk és se hozzátartozójuk nincsen.

 

©2024 MSZP13