MSZP13
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Keresés:

 

Az ámokfutó hitelminősítők felminősítették Magyarországot

Február 15-én pénteken BBB-re módosította Magyarország adósbesorolását a Standard & Poor's, ezzel  a bóvli kategóriából kiemelve, ismét befektetésre ajánlva hazánkat. A hír meglepően nagy üdvrivalgást váltott ki a FIDESZ-KDNP soraiban ahhoz képest, hogy az ujjongók nemrégiben még hamis leminősítésekkel és negatív híresztelések terjesztésével vádolták az „ámokfutónak” titulált hitelminősítőket.

A közpénzből csúcsra járatott kormányzati propagandagépezet persze ebben az esetben is kifogástalanul működik. Ha valaki kíváncsi lenne az Európai Parlamentben helyet foglaló  Magyar Néppárti Képviselőcsoport szigorú, és (f)ércnél maradandóbb elvi alapokon álló sajtóközleményére, amelyben Gál Kinga és Gyürk András EP képviselők egymást túllicitálva ostorozzák a szóban forgó hitelminősítőket, annak nem könnyítik meg a dolgát, a keresés eredménye ugyanis a következő oldalra vezet: https://fidesz-eu.hu/wp-content/uploads/2017/03/fidesz-fb. „A keresett oldal nem található.”

Pontosan úgy, mint az állampárt által 2010-ben közzé tett, majd gondosan eltüntetett Nemzeti Együttműködés Rendszerének programja esetében tették. Az az oldal sem található ma már egyetlen, az állampárthoz és a pártállam intézményeihez köthető honlapon sem. Mivel nem szeretnék ünneprontó lenni, nem idézek a Magyar Néppárti Képviselőcsoport említett dörgedelméből, akit érdekel, az a lap alján megnyithatja azt.

Csak azt sajnálom egy kicsit, hogy a nagy örvendezés zsivajában meglehetősen elsikkadt egy másik, a magyar adófizetők számára az ámokfutó hitelminősítők felmagasztalásánál is fontosabb hír. E szerint a kormánypártok és intézményeik (mindenek előtt az ügyészség és a rendőrség) által törvények felett állónak tekintett kormányfői vő ELIOS elnevezésű „vállalkozása” által, sajátos körülmények között bezsebelt, eredetileg uniós támogatásból finanszírozott, mintegy 14 milliárdos bevételt… mi, magyar adófizetők fogjuk kifizetni. A kormány ugyanis belátta, hogy az OLAF által összegyűjtött dokumentumok szerint a bűnszervezetben, különösen nagy értékre és folytatólagosan elkövetett csalássorozat megalapozott gyanúját felvető ügyben képviselt álláspontja mára védhetetlenné vált. Túl sok a dokumentum, túl sok a tény. A számlát tehát az állampárt hívei és ellenfelei közösen fogják állni. Egyúttal titkosították az OLAF jelentését is, nehogy felzaklassa a közvéleményt, nehogy a pénztártól való távozás után valakiben felmerüljön a reklamáció gondolata. Még néhány nap, és ha valaki beírja a keresőbe az ELIOS szót, az ismert szöveggel találja szembe magát: a keresett oldal nem található. És mégis, valahol mélyen nem hagy majd nyugodni bennünket egy gondolat. Valamennyien egy ámokfutás áldozatai vagyunk.

Fábián

 

Fájlok

fidesz - hitelminősítők.docx (15 KB)
LetöltésMegnyitás

 

©2024 MSZP13