MSZP13
2024. Május
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

 

Keresés:

 

Az MSZP XIII. Kerületi Szervezetének közleménye

A Demokratikus Koalíció sem feledkezett meg a XIII. kerület születésnapjáról

Június elseje a XIII. kerület születésnapja. Az ünnepről a maga módján a DK is megemlékezett: valótlanságokban és csúsztatásokban bővelkedő szórólappal hívták fel a figyelmet a mai sajtótájékoztatójukra A kerületi önkormányzat által árverésre bocsátott három építési telek elidegenítése ellen igyekeztek hangulatot kelteni. 

Az akció szervezői szórólapjukon mintegy „bemelegítésként” azzal kezdenek, hogy a kerület lakossága nem tud az érintett ingatlanok értékesítéséről. Az ingatlanok értékesítéséről az önkormányzat képviselő-testülete nyilvános ülésen döntött. Az eseményről többször ismételt műsorban tudósított a TV13, az ülésen hozott határozat az önkormányzat honlapján bárki számára elérhető, megismerhető. Az árverésre már korábban is sor került, de akkor az eredménytelen volt. Évekig óriásplakáton tájékoztatta az önkormányzat a környéken élőket arról, hogy a szóban forgó telkek beépítésre várnak. 

Nem felel meg a valóságnak az az állítás sem, hogy a Dagály fürdővel vagy az Erdért sportpályával kapcsolatban az önkormányzatnak bármilyen bevétele keletkezett volna, tekintettel arra, hogy ezek az ingatlanok nem képezték az önkormányzat tulajdonát. 

Az akció szervezői a zöldterületekért aggódva teljes mértékben figyelmen kívül hagyták az önkormányzat zöldterület-fejlesztési stratégiáját, ami szintén elérhető, és megismerhető az önkormányzat honlapján. A programok végrehajtásának eredményeként a kerület évek óta a főváros legnagyobb faültetési programját hajtja végre, új közparkot létesített, folyamatosan növeli a lakosság rendelkezésére álló sportolási és rekreációs célú közterületeket.

 Az ingatlanok értékesítésére nem adósságcsökkentési célból kerül sor, hanem azért, hogy a kerület újabb fejlesztési forráshoz jusson. Az árveréssel megszerzett ingatlanokon kizárólag olyan építmények létesíthetők, amelyek megfelelnek a kerületi szabályozási terv beépítési koncepciójának: hamis tehát az a vélekedés, hogy az új épületek rontani fogják környezetük építészeti minőségét, vagy élhetőségét, toronyházak itt nem épülhetnek. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat éppen ezekben a napokban vette át az elmúlt negyedévszázadban a kerület komplex fejlesztéséért végzett munkája elismeréseként, a Nemzetközi Ingatlanfejlesztők Szövetsége (FIABCI) által odaítélt díjat.

 Mindezt összegezve kijelenthető, hogy a képviselő-testület által árverés útján értékesítésre kijelölt ingatlanok beépítésével – az elkészült gyalogossétánnyal együtt – rendezettebbé válik a Duna-parti területsáv, újabb építészeti értékekkel gazdagodhat kerületünk és a főváros is. A fejlesztés során megépül az árvízvédelmi mű, a ma elzárt területek megnyitásával könnyebb lesz a vízparthoz lejutni és új, minőségi zöldterülettel egészül ki a folyóparti zöldsáv.

 

MSZP XIII. Kerületi Szervezete

 

©2024 MSZP13