MSZP13
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Keresés:

 

„Európát – de okosan!”. Dr. Szanyi Tibor interaktív fóruma a Civilek Házában

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének XIII. kerületi tagszervezete szervezésében, május 20-án  a Váci út 50. szám alatti Civilek Háza tanácstermében dr. Szanyi Tibor EP képviselő, az MSZP-Párbeszéd közös listájának Európai Parlamenti képviselő jelöltje nagy érdeklődéssel kísért előadást tartott az Európai Unióval, valamint a közelgő választással kapcsolatos aktuális kérdésekről, majd kötetlen beszélgetés keretében válaszolt a megjelent polgárok kérdéseire.

Az „Európát - de okosan!” címmel meghirdetett rendezvényen Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő mellett megjelent számos kerületi civil szervezet képviselője,  továbbá ott voltak, feltették kérdéseiket és elmondták véleményüket a kerületi lakosság reprezentánsai is.

Kronstein István, az MEASZ XIII. kerületi tagszervezetének elnöke megnyitó szavait   követő előadásában dr. Szanyi Tibor áttekintést adott az Európai Parlamenti választásra készülő EU tagállamok belpolitikai helyzetéről, pártjaik erőviszonyairól, különös tekintettel a napokban kirobbant, az osztrák FPÖ időközben lemondott elnöke, az alkancellári tisztségétől is megválni kényszerült Heinz-Christian Strache bukásának botrányos körülményeiről, lelepleződésének várható következményeiről. Az előadó ezt követően felidézte a megelőző Európai Parlamenti képviselő választás tapasztalatait, és részletesen szólt a választási csalások leggyakoribb módszereiről, a kevésbé tájékozott, kiszolgáltatott helyzetben lévő, kistelepüléseken élő emberek egzisztenciális zsarolásának módozatairól. Mint hangsúlyozta, az adott, pártállami körülmények között már az is csoda, hogy egyáltalán léteznek még ellenzéki pártok, hiszen a totalitárius hatalom mindent elkövet, hogy megfélemlítse, elhallgattassa, diszkreditálja a vele egyet nem értő embereket és a politikai képviseletükre vállalkozó pártokat. Előadásának befejező részében dr. Szanyi Tibor adatokkal gazdagon alátámasztott tájékoztatást adott az általa kezdeményezett, az Európai Unió számos tagállama és szervezetei által felkarolt és támogatott, mind sikeresebb Okos Települések projekt helyzetéről, jelentőségéről, és fejlődésének további lehetőségeiről. Végezetül felhívta az egybegyűltek figyelmét arra, hogy a migráció nem aktuálpolitikai kérdés, hanem az emberiség egészét fenyegető globális klímaváltozás következménye, amellyel szemben az egyes országok csekély lehetőségei mellett leginkább a nagy nemzetközi szervezeteknek, mint az Európai Unió van lehetőségük érdemi válaszok megfogalmazására. Dr. Szanyi Tibor nagy érdeklődéssel kísért, érdekes előadását az európai baloldal programjának súlyponti kérdéseivel fejezte be: ezek közül részletesen beszélt az európai minimál-nyugdíj, minimálbér, és a minimális szociális ellátások biztosításának szükségességéről, valamint a szociális bérlakás építési projekt életre hívásáról, amelyhez a multinacionális cégek adóztatása szolgáltathatná a szükséges forrásokat.

Az előadást követően az előadó, az MSZP-Párbeszéd választási szövetség közös jelöltje válaszolt a hallgatóság kérdéseire, és kötetlen, jó hangulatú eszmecserét folytatott a saját véleményüket megfogalmazó polgárokkal.

F.L.Gy.

 

Képgaléria

 

©2024 MSZP13