MSZP13
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Keresés:

 

Ezt is érdemes olvasni a Hírnökben

Köztudomású, hogy egyre kevesebbet olvasunk. Amikor mégis, akkor is a napi terhek és elfoglaltság mellett egy-egy gyors bulvár hírre jut időnk vagy energiánk. Pedig sokszor érdemes máshová is betekinteni, sőt akár egy kicsit hosszabban is elidőzni. Például lapozzuk fel a Hírnök újság 2020. 22. számát, mert fontos, a mindennapi életünket meghatározó témákról van szó. Az önkormányzati választás óta eltelt egy évről ad számot a polgármester, 15 egyéni körzetben és 6 kompenzációs listán megválasztott képviselő.

Tizenöten -akiket a polgárok egyénileg választottak meg- a városrészről, választókerületről, az itt élő embereket érintő helyi ügyekről írtak. Az összegzések sem a szokásosak, hiszen rendkívüli év van mögöttünk. A világjárvány átírta a hétköznapjainkat, a veszélyhelyzettel változott az önkormányzat figyelmének központja. Az önkormányzat iránymutatásával, a hivatali dolgozók és a szociális munkások azon dolgoztak, miként lehet csökkenteni a pandémia kerületünket érintő társadalmi, gazdasági hatását. A dolgozók ételt vittek a rászorulóknak, bevásároltak nekik, gyógyszert váltottak ki vagy maszkot osztottak. Megérdemelten jutottak „Az év szociális munkása” megtisztelő címhez.

Közben nem állt meg a kerület fejlesztése sem. Folytatódtak az intézményi és zöldterületi beruházások, hogy biztonságos, kellemes környezetben élhessenek a kerületben lakók.  Megnyílt a felújított Gogol utcai óvoda és bölcsőde, folytatódik a Gyöngyösi utcai óvoda újjáépítése, megújult a Futár utcai és az Országbíró sétányon működő óvoda udvara, a Jakab József utcai kis- és nagyjátszótér, a Gyöngyösi sétány szolgáltatóház sora, folytatódik a szintén passzív technológiával épülő 35 lakásos önkormányzati bérház építése. A Smart 13 akcióterv végrehajtásával még jobban „okos várossá” válhat kerületünk. Elindult a tüdőrákszűrő-program tesztüzeme. És a felsorolás közel sem teljes…

A FIDESZ-KDNP listájáról bejutottak közül egyeseknek ezúttal sem volt helyi mondanivalójuk, országos politikai témákat hoztak fel, aki nem él a kerület mindennapjaiban, akiket sosem érdekeltek az itteni dolgok, akiknek a problémák megoldásában, nem hogy gyakorlatuk, de szándékuk sincs, azoknak hiteles mondanivalójuk sem lehet.

A fenti néhány gondolatot egy nagyon szűk összegzésként kéretik kezelni. Javalom, hogy olvassák el, sok érdekességgel, információval és érv anyaggal tudnak általa gyarapodni.

 

©2024 MSZP13