MSZP13
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Keresés:

 

Frans Timmermans az MSZP 13. kerületi szervezetének kitelepülésén

Május 18-án a Lehel Csarnok Élelmiszerkereskedelmi Központ főbejáratánál megrendezett kitelepülésen – Szanyi Tibor MSZP alelnök, EP képviselő, Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, az MSZP, valamint a kerületi szocialisták vezetői és számos reprezentánsa mellett -  megjelent Frans Timmermans, az európai szociáldemokraták csúcsjelöltje, aki az MSZP meghívására érkezett Magyarországra.

 

A politikus rövid tájékoztatást adott az európai szocialisták közelgő EP választással kapcsolatos programjának legfontosabb pontjairól, majd kötetlen sajtótájékoztató keretében válaszolt a megjelent újságírók kérdéseire. Frans Timmermans emlékeztette az egybegyűlteket arra, hogy az európai szocialisták az Európai Unió erősítése, egységének növelése mellett állnak, nem utolsó sorban abból a célból, hogy valamennyi tagállamban javíthassák a szociális szolgáltatásokat, megszüntessék a szegénységet, európai minimálbért és minimál-nyugdíjat biztosíthassanak az uniós tagállamok polgárainak.

Kérdésre válaszolva a szociáldemokrata politikus sajnálatának adott hangot a miatt, hogy míg a magyar miniszterelnök két alkalommal is név szerint támadta őt a parlamentben, „ahhoz nem elég férfi, hogy szemtől szemben kiálljon vitázni” vele. Mint emlékezetes, a magyar miniszterelnök személyeskedő vádaskodásait követően kezdeményezte az Euronews hírcsatorna, hogy Orbán Viktor és Frans Timmermans nyilvános vitában ütköztessék nézeteiket, ám a magyar politikus ezúttal sem vállalkozott arra, hogy nemtelen állításait személyes találkozó keretében ismételje meg az általa kikezdett tekintélyes európai személyiséggel szemben.

A kitelepülésen megjelent politikusok készségesen álltak az őket megszólító polgárok rendelkezésére, akik közül számosan közös fényképen örökítették meg a baloldali személyiségekkel való találkozásukat. A Magyar Szocialista Párt 13. kerületi szervezetének kitelepülés sorozata a következő napokban is folytatódni fog.

Az Európai Parlamenti választásra történő felkészülés részeként május 20-án hétfőn, 17.00 órai kezdettel Szanyi Tibor EP képviselővel találkozhatnak az érdeklődők a Civilek Házában (Budapest, XIII. Váci út 50.), ahol Európát, de okosan! címmel interaktív beszélgetésre lesz lehetőség az EU jövőjéről, és a baloldal programjának megvalósulási esélyeiről.

 

 

Képgaléria

 

©2024 MSZP13