MSZP13
2024. Március
HKSzeCsPSzoV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Keresés:

 

Itt és most

 

 

 

Most, hogy a gyalázatos CEU törvény – de még inkább a törvény fényében  felsejlő jövő – miatt másnaponként tízezrek vonulnak az utcára, most, hogy beterjesztették a országgyűlésnek a szégyenletes civil törvény orosz eredetiből fordított szövegét, most, hogy az adófizetők pénzéből ismét milliárdokat fordít a pártállam kormánya a saját szövetségi rendszerünk gyengítésére, az az ötletem támadt, hogy megpróbálom kikövetkeztetni a kormány programjából: mire számíthatunk még? Bár erőfeszítéseimet nem koronázta siker, néhány lépéssel talán közelebb jutottam ahhoz, hogy  mire számíthat a kormány?

 

Közismert, hogy a Fidesz 2014-ben nem terhelte a választópolgárokat új kormányprogrammal. E helyett mindössze azzal az ígérettel mozgósította híveit, hogy folytatni fogja a 2010 májusában közzétett, a Nemzeti Együttműködés Programjának nevezett, kellően homályos tartalmú, és így számon kérhetetlen dolgozatban foglaltak végrehajtását. Meglepő tapasztalatokat szerezhet, aki szeretné elolvasni ezt a folyamatban lévő, immár hét éves kormányprogramot. Ha a www.magyarorszag.hu oldal keresőjébe beírjuk a „kormányprogram” szót, nem a szóban forgó dokumentumhoz juthatunk el, hanem hivatkozások sorához, amelyek közül kifejezetten a dokumentumra vonatkoztatva a legfrissebb 2010. május 26-án került fel az ország első számú honlapjára, és amely nem magát a kormányprogramot tartalmazza, hanem az országgyűléshez történt benyújtásáról ad hírt. A kifejezést tartalmazó utolsó hír 2012. június 14. óta olvasható itt, címe: „ÁSZ-jelentés a pszichiátriai betegellátás átalakításának ellenőrzéséről”. Kétségtelen, hogy a kormány tevékenységével kapcsolatban nem érdektelen a pszichiátriai betegellátás néhány aspektusa, de most nem erről szeretnék tájékozódni.

 

Folytatódik a meglepetések sorozata, ha a Fidesz honlapján próbáljuk elérni a kormány vezérfonalának tekinthető fogalmazványt. A www.fidesz.hu oldal keresőjének használatát követően felajánlott hírek közül a kormányprogrammal kapcsolatosan  a legfrissebbet 2015. március 12-én tették fel a szerkesztők, maga a dokumentum ezen az oldalon sem lelhető fel. További érdekesség, hogy bár a hírfolyam minden egyes anyagába a „kormányprogram” szónál belinkelték a dokumentum megnyitásának lehetőségét, az alkalmazás…. nem működik. Ha  a nemzetünket sújtó balsors által üldözött, külhoni magyarként  élnénk hétköznapjainkat, és csak választási időszakokban fordítanánk figyelmet hazafias kötelezettségeinkre, akár azt is gondolhatnánk, hogy a Nemzeti Együttműködés Programját  a szerénység és a mértékletesség miatt kezelik ilyen tapintatosan annak kidolgozói és végrehajtói. De mivel a balsors minket itthon sújt, ha nem adjuk fel a keresést, és a google alkalmazásával végre megtaláljuk és elolvassuk a patinás irományt, közelebb jutunk a titkolózás valódi okaihoz.

 

A Nemzeti Együttműködés Programjában ugyanis egyetlen szó sem található arról, hogy a hatalom birtokában a köztársaság Alkotmányára felesküdött fiatal demokraták majd a szemétre hajítják esküjüket, és egypárti alaptörvénnyel váltják fel a korábbi társadalmi szerződés szövegét. Egyetlen szó sem utal arra, hogy a nyugdíjak megőrzése egyenlő a háromezer milliárd forintot kitevő magánynyugdíj megtakarítások einstandolásával. Hiányzik a célok és a szándékok felsorolásából a fékek és ellensúlyok lebontásának valóra váltott elhatározása, az önkormányzatiság kiüresítése, a több tízezer, kiskereskedelemből élő családot elnyomorító trafiktörvény, a visszamenőleges hatályú, személyre és vállalkozásra szabott jogalkotás meghonosítása, a közszolgálati intézmények Fidesz végrehajtó szervezetekké történő átalakítása, az iskolák államosítása, a saját szövetségi rendszerünk folyamatos gyengítésére irányuló, több százmilliárd adóforint eltapsolásával járó, nemzeti konzultációnak nevezett hisztériagerjesztés állandósítása, az orosz agresszorhoz való folyamatos közeledés, az azeri baltás gyilkos nemzeti hőssé emelésében való aktív közreműködés szándéka, személyes adataink Moszkvába továbbítása… Hiányzik a kormányprogramból a szociális ellátó rendszer felszámolása, a nyugdíjrendszer szétverése, Európa legnagyobb adóztatási szisztémájának és  a rezsicsökkentésnek nevezett gázáremelésnek a bevezetése, semmi sem utal a kormányzati szándéknyilatkozatban arra a célkitűzésre, amely a korrupciót a kormány politikájává transzponálta, és a választási rendszer elfogadhatatlan, mert diszkriminatív átalakításáról sem tesz említést az anyag. Egyetlen szó sem olvasható a Nemzeti Együttműködés Programjában arról, hogy az egyetemi autonómiát a kormány által kinevezett kancellárok (hétköznapiasan szólva: komisszárok)  kinevezésével korlátozzák majd, hogy gyűlöletkampányokat terveznek a CEU, valamint az emberi jogok, a halálos betegek, a hajléktalanok, a szükséget szenvedők, a kidobott állatok védelmére alakult civil szervezetek ellen. A miniszterelnök a programot bemutató beszédében elhallgatta azt a személyes meggyőződését, hogy „a gazdagabb szomszéd mondhatja meg, hogy hol legyen a garázskihajtó”. Mélyen magába rejtette azt a tervét, hogy kormányában csak egyetlen, mindössze érettségivel rendelkező nő kaphat majd miniszteri tárcát, és „nőügyekkel” egyáltalán nem kíván foglalkozni a nemzet felemelkedéséért folytatott, de valamiképpen a szűk bizalmi körének  meggazdagodását eredményező küzdelmei során.

 

 

Mi jöhet még?

 

„Szerencsés ember az – mondotta Füst Milán -, aki egy pénzeszsák félszemű, és sánta lányába lesz szerelmes”. Úgy tűnik, a Fidesz hódolóinak száma,  miként a hatalmi elit kedvezményezetteinek köre, napról napra csökken. A nemzet történelmi esélyeinek lerombolását eredményező kétharmados többség immár csak szégyenletes emlék. Akad olyan miniszter, aki hónapok óta bujkál a nyilvánosság elől, társai a felkészülés stádiumában vannak. A kormány és a párt szóvivőinek most már néhány nap elegendő a hiteltelenné váláshoz,  cserélődésük követhetetlenné vált. Az utcákat fiatalok tömegei árasztják el, akik ugyan nem rendelkeznek saját tapasztalatokkal a pártállam és az állampárt működéséről, de a saját bőrükön érzik, hogy a hazájuk állampártja pártállamot épít, amely Ady Endre komp országaként elindult vissza oda, ahonnan sokak erőfeszítéseinek és a történelmi szerencsének köszönhetően sikerült kiszakadnia. Magyarország, miután aktuális vezetőinek egy szűk rétege jól megszedte magát az Európai Unió adófizetőinek pénzéből,  ismét úton van. A még itthon élő fiatalokon, és a  kijózanodóban lévő, passzivitását feladó többségen múlik, hogy merre állítjuk a váltót.

 

A Fidesz honlapjának alján, a „Szövetségesek” címszó alatt olvasható lista első helyén a következő áll: Európai Néppárt. A publikálás dátuma nélkül. Magyarországgal  együtt talán ideje lenne ezt a honlapot is frissíteni.

 

F.L.Gy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2024 MSZP13