MSZP13
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Keresés:

 

Karácsony és újév

A 2020-as évre visszatekintve nem kérdéses, hogy a kerületi önkormányzat a színvonalas szolgáltatásait megőrizte, minden eddiginél jobban figyelt a rászorultakra, az elesettekre. Nem állt meg a fejlődés sem: fontos beruházások teljesültek, intézményeink sorát sikerült fejleszteni, korszerűsíteni, köztereink jelentős része megújult. A konkrétumokról az előző írásaink szóltak.

Legyen biztató, hogy az eredményeket a járvány és a kormányzati intézkedések pokoli nehézségei ellenére értük el. Mert rendkívüli év volt az nem kérdéses. Még az utolsó napok mindegyikére is jut valamilyen önkormányzatokat érintő ésszerűtlen elvonás. Megtanultunk/rákényszerültünk maszkban élni, jelenleg is kijárási tilalom van, minden eddiginél többen, betegedtek, haltak meg köztük számos, sokak által kedvelt művész, közéleti ember. Tavasszal az addig „ismeretlen szörny” ránk ijesztett, nyáron kicsit fellélegeztünk, hogy az ősz minden eddiginél nehezebb, borzalmasabb legyen.

És sajnos még nincs vége…A legjobban várt családi ünnep sem lesz olyan, mint ahogy eddig megszoktunk. A karácsony a szeretet és az egymásra odafigyelés helyett a bezártságról, az online ünnepről szól. Elszakítanak bennünket szeretteinktől, nem látogathatjuk meg idős rokonainkat, mások meg a külföldön rekedt gyermekeiket, unokáikat kénytelenek nélkülözni. Megéljük, hogy a szilveszteri bulit, jó esetben is tavaszra fogjuk halasztani. A rendkívüli helyzet azért egy kis pihenőre is lehetőséget ad.

Kell is a nagyobb lélegzetvétel, mert dolgunk, feladatunk bőven lesz. Egy a nagy-nagy feladatokra felkészülő, év következik. Legyűrni a gonoszság és az ostoba intézkedések következményeit és felkészülni 2022-re a „mindent eldöntő” választásokra. Az új év legyen a hit és remény éve. A változtatás lehetőségének reménye. Ehhez hívunk mindenkit, mert felelősségünk van a demokráciáért, az itt lakókért, gyermekeinkért, unokáinkért, egy élhetőbb országért.

Kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánunk!

 

©2024 MSZP13