MSZP13
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Keresés:

 

Karácsony Gergely Angyalföldön

 

Június 15-én délelőtt 11.00 órától, a Lehel Csarnok Élelmiszerkereskedelmi Központ főbejárata előtt nagy érdeklődéssel kísért utcafórumot tartott Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármester, az MSZP - Párbeszéd főpolgármester jelöltje. A folyamatban lévő előválasztás győzelemre esélyes résztvevője előbb rövid tájékoztatót tartott az elmúlt napok kampány eseményeivel kapcsolatos fejleményekről, majd válaszolt a sajtó és a megjelent fővárosi lakosok kérdéseire.

Karácsony Gergely bevezetőjében arról beszélt, hogy mindig örömmel látogat városrészünkbe, mivel őszinte tisztelője dr. Tóth József polgármesternek, akitől az elmúlt évek során sokat tanult, és akit egyik legfontosabb támogatójának tekint.  –Dr. Tóth József irányításával a XIII. kerület a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő kerületévé vált. A polgármester és munkatársai által, a kerület lakosságának támogatásával megvalósított szociáldemokrata program azt bizonyítja, hogy következetes, elkötelezett munkával valamennyi itt élő ember életén lehet javítani – mondotta a főpolgármester-jelölt. –Tegnap este megvolt az első nyilvános vita a három, előválasztáson induló főpolgármester-jelölt között. Nagyon örülök annak, hogy az előválasztással, amit évek óta szorgalmaztam, sikerül valamit visszahozni a demokratikus értékekből: a közös gondolkodásból, a vélemények ütköztetéséből, az álláspontok nyílt képviseletéből. Beigazolódott, hogy az előválasztáson induló jelöltek programjaiban nagyon sok a közös elem, és számos olyan is akad, amelyeket nyugodtan felvállalhatunk egymás célkitűzéseiből. Biztos vagyok abban, hogy az előválasztással a budapestiek csak nyerhetnek, hiszen még az októberi választás előtt megismerkedhetnek a jelöltek programjaival, válaszokat kaphatnak a kérdéseikre, véleményt alkothatnak az elhangzottakról és kiválaszthatják a legalkalmasabbnak ítélt jelöltet, aki ringbe szállhat majd a főváros vezetéséért.

Karácsony Gergely rövid tájékoztatója végén felkérte  a jelenlévőket, és az utcafórumon elhangzottakat a médián keresztül figyelemmel kísérő budapestieket, hogy ne maradjanak otthon az októberben esedékes helyhatósági és főpolgármester választás napján, mert rajtuk is múlik fővárosunk jövője. A jelen lévő újságírók kérdéseire válaszolva az MSZP – Párbeszéd főpolgármester-jelöltje sajnálatosnak nevezte, hogy Puzsér Róbert kiszállt az előválasztási küzdelemből, mert ezzel a demokratikus szabályok szerint történő megméretés lehetőségéről mondott le. Egy másik kérdésre válaszolva nem kívánta kommentálni azt az újságírói értesülést, hogy bizonyos közvélemény kutatók szerint Kálmán Olga a legesélyesebb induló, és ő csak a második helyen van. –Tíz évig oktattam az egyetemen a közvélemény kutatással kapcsolatos ismereteket, és évekig magam is ezen a területen dolgoztam. Azt javasolom, hogy ne üljenek fel az ilyen értesüléseknek, amelyek gyakran arra szolgálnak, hogy manipulálják a közvéleményt. Az előválasztás eredménye önmagáért beszél majd, és bár nagyon szeretném megnyerni Tarlós István legesélyesebb kihívójának pozícióját, ha nem én nyernék az előválasztáson, a nyertes a továbbiakban mindenben számíthat a támogatásomra –mondotta Karácsony Gergely, aki a továbbiakban válaszolt a jelenlévő budapestiek kérdéseire, és fogadta javaslataikat és jókívánságaikat is.

Az utcafórum ideje alatt nagyon sokan írták alá a Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti előválasztáson történő indulását támogató ívet – közöttük dr. Tóth József polgármesterrel.

Az utcafórumon az érdeklődő kerületi, és fővárosi lakosok mellett megjelent Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő az MSZP elnökségének tagja, az MSZP kerületi szervezetének vezetője Borszéki Gyula alpolgármester, a szervezet számos tisztségviselője és tagja, több helyi önkormányzati képviselő, valamint a Párbeszéd XIII. kerületi szervezetének reprezentánsai is.

F.L.Gy.

 

 

Képgaléria

 

©2024 MSZP13