MSZP13
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Keresés:

 

Közlemény

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes lemondása miatt a XIII. kerületben megüresedő 9. választókerülettel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot tesszük.

Megdöbbenve értesültünk, hogy a Momentum váratlanul, egyoldalúan véget vetett a tárgyalásoknak és a sajtón keresztül próbál nyomást gyakorolni a szövetségeseire. A mai napig biztosak voltunk abban, hogy tárgyalásos úton rendezni tudjuk a kialakult helyzetet. Ez a lehetőség a Momentum mai önkényes lépésével szertefoszlott.

A szavahihetetlen főpolgármester-helyettes és a Momentum egy korábbi megállapodást rúgott fel egyoldalúan. E megállapodás alapján a megüresedett 9. sz. választókerületben az MSZP indíthat jelöltet.

Kerpel-Fronius Gábor az önkormányzati választások előtt, a tárgyalások során többször kifejtette álláspontját, hogy 5 évre vállalja a képviselői megbízatást. Az önkormányzati választások után is többször elmondta, hogy nem lesz főpolgármester-helyettes. Az a tény, hogy a főpolgármester-helyettes a választást követő 1 hónap elteltével cserben hagyja választóit, megkérdőjelezi komolyságát, hitelességét. Nem mi fosztottuk meg képviselői helyétől, ő mondott le róla. A népképviselet helyett a pozíciót vállalta. Az általa elért 75%-os eredmény a XIII. kerületben nem kiugró, ez a baloldali összefogás jelöltjei között átlagosnak számít.

A korábbi együttműködésért mindenki áldozatot hozott. Mi egy korábban győztes, sikeres képviselőt léptettünk vissza a jelöltségtől, azért, hogy a Momentum az általa választott körzetben indulhasson el.

Az együttműködés a mai nappal veszélybe került. A Momentum mai lépésére az MSZP XIII. Kerületi Szervezete is döntési helyzetbe került. Olyan jelöltet szeretnénk indítani, aki hiteles, szavahihető és nem hagyja cserben 1 hónap után az angyalföldi választókat.

 

 

Budapest, 2019. december 10.

 

 

                                                                                  MSZP XIII. Kerületi Szervezete

 

©2024 MSZP13