MSZP13
2024. Május
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

 

Keresés:

 

Minden véleményre számítanak az Újlipótvárosi forgalomszabályozás megújításánál

Annak ellenére, hogy a forgalomtechnikai szabályozással összefüggő kompetenciák nem a helyi önkormányzatot, hanem a fővárosi alapítású Budapest Közút Zrt.-t illetik, a tevékenység ellátásához szükséges forrásokkal együtt, a XIII. kerületi önkormányzat nem csak a véleményalkotás szintjén támogatja a közúti közlekedés résztvevőinek életét megkönnyítő, és a balesetveszélyt csökkentő módosításokat, hanem anyagi áldozatot is hoz a körvonalazódó új forgalomszabályozási terv realizálásához.

Az önkormányzat által, közlekedési szakértők, rendészeti szakemberek és a lakosság észrevételeinek, javaslatainak felhasználásával készíttetett „Forgalombiztonság Újlipótváros 2017. Cselekvési terv” című dokumentum bevezetőjében olvasható a következő gondolat:
„Városvezetői feladat, hogy a fejlődéssel együtt fenntartsuk a harmóniát egy település hármas funkciója között, jó legyen itt élni, kikapcsolódni és dolgozni.” Bevallottan ezt, az önkormányzat által hosszú évek óta hirdetett, és megvalósított célkitűzést szolgálja az Újlipótvárosi forgalomszabályozás teljes körű felülvizsgálatát, és a szükséges és lehetséges módosítások végrehajtását segítő és támogató projekt is.
A városrész lakossága előtt köztudomású, hogy az önkormányzat minden lényeges, a kerületben élők élet-, munka- és kikapcsolódási lehetőségét érintő kérdésben számít az itt élők javaslataira, észrevételeire, és esetenként tevékeny közreműködésükre is. A lakossági konzultációk rendszere az elmúlt években jól bevált, eszközei bárki számára elérhetőek, és hasznosíthatóak. Az önkormányzat az Újlipótvárosi közlekedési problémák megoldásában is partnerként számít a lakosságra.

A Cselekvési terv mindenki számára hozzáférhető, a javaslatok fogadására az önkormányzat önálló elektronikus postafiókot hozott létre: a dokumentumot és a postafiókot ide kattintva érhetik el az érdeklődők.
A döntéshozók és a lakosság közötti véleménycsere biztosítása érdekében az önkormányzat 2017. május 11-én csütörtökön, a Váci út 50. szám alatt található Civilek Házában, 17.00 órai kezdettel lakossági fórumot rendez, amelyen mindenki elmondhatja a véleményét, és részletesen tájékozódhat a formálódó terv részleteiről. A kérdéskör képviselő-testületi megvitatására csak ezt követően, a május 25-én megrendezésre kerülő testületi ülésen kerül majd sor. Minden lehetőség adott tehát ahhoz, hogy miként az elmúlt években, ezúttal is széles körű társadalmi egyetértésen nyugvó döntés szülessen a kerület lakosságát érintő, jelentős ügyben.

 

 

-f-

 

 

Képgaléria

 

©2024 MSZP13