MSZP13
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Keresés:

 

Nem elég a kormányzati intézkedés a gyilkos kór kivédésére

A kormány szerepvállalását tekintve bizonyosan nem, sőt az önkormányzatok sok esetben önként vállalt, a kormány helyett végzett segítség nyújtását is igyekszik gyengíteni. Kihagyott nyári felkészülés, „eltévesztett” tanévkezdési időpont (október 1-től biztosították a lázmérőket szeptember 1. helyett), nincs segítség a hátrányt szenvedetteknek. Látszatintézkedés (éjfél és reggel 5 óra között kijárási tilalom), és a foci mindenek előtt. A parkolásba történő politikai beavatkozás valódi célja Budapest és a városok büntetése.

 

A világon mára mintegy 50 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma jóval meghaladja az 1,2 milliót. Kormányunk kevésbé igyekszik, hogy a rémísztő adatokból hazánk ne egyre növekvő arányban vegye ki részét, sikertörténetnek propagálja a szabadjára engedett járványkezelést. A környező országok, ahogy a gazdasági teljesítésben leköröztek bennünket, mos a járványkezelésben nőttek fölénk.

 

A mentőszolgálat összeomlik, elfogynak a frontvonalban dolgozó orvosok, ápolók, szakdolgozók. A pedagógusok után, már a szülői közösségek is hallatják hangjukat az áldatlan állapotok miatt. A kormánytöbbség lesöpri az ellenzék javaslatait felesleges kiadásokra költik a közös pénzünket. Nem kapnak támogatást a munkájukból kiesettek, nem kellő a segítség, a nyugdíjasoknak, az egyre több elesettnek. És még nem tudjuk, mit takargat a rendkívüli jogrend, de a tavaszi példát látva sok jóval nem számolhatunk.

 

A szakemberek és a lakosság nagy része szerint nagyobb szigor kellene a járvány megfékezéséhez. A nagyon-nagyon durva kórhoz őszinte kommunikáció kell, hogy az emberek tudják, mivel állnak szemben, megértsék a védekezés fontosságát. A legfrissebb kormányzati védekező intézkedések közül  jelentős forgalomszabályzással bíró és önkormányzati bevételt jelentő parkolás újbóli ingyenessé tételét az ismert toxikológus, mentőorvos egyenesen a halállal tette egyenlővé.

 

Szerencsére bízhatunk a kerületi képviselő-testületben, sokadszorra bizonyítja, hogy ha segítség kell, számíthatunk önkormányzatunkra (maszkok, tesztelések, támogatások, egyedi segítségnyújtás). Nem mellesleg töretlenül folytatódik a kerület fejlesztése, a lakosság életszínvonala megőrzéséért, javításáért tett erőfeszítések. De továbbra sem megkerülhető az egyén felelőssége, szerepe: a maszkviselés, a távolságtartás, a kézmosás fontossága. Az odafigyelés, a rászorultak segítése megkönnyítheti a kór és annak mindenféle következményeinek leküzdését

 

 

Fájlok

coronavirus-2019ncov-novel-concept-microscope-600w-1625951248.webp (48 KB)
Letöltés

 

©2024 MSZP13