MSZP13
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Keresés:

 

Tanévnyitás önkormányzati segítséggel

Újabb korszerű óvoda udvarok a Futár és a Pitypang óvodákban. Folytatódik az óvoda épületek bővítése, korszerűsítése is. Segítség az iskolakezdéshez, szeptember 30-ig még lehet jelentkezni. Továbbra is minden óvodáskorú felvételt nyerhet, nincs várólista.

Az új nevelési év kezdetére megújult a Futár tagóvoda teljes játszóudvara. Ahogyan ez kerületünkben hosszú ideje megszokott különleges játszóeszközökkel, magas minőségben fejeződött be a felújítás. A rendkívüli helyzet ellenére folynak az óvodai beruházások.

Tagóvoda (Gyöngyösi utca) épületének bővítése, korszerűsítése is. A Gyöngyszem Tagóvoda (Gyöngyösi sétány) pedig a A Pitypang tagóvoda (Országbíró sétány) teljes játszóudvarát ugyancsak most nyáron újították meg, már zajlik a Csicsergő kerület első smart (okos) óvodája lesz, az ezzel kapcsolatos fejlesztést előkészítették.

A kerületi óvodák korszerűsítésébe az építészeti megoldások, eszközbővítések éppúgy beletartoznak, mint a különféle modern, egyéniségközpontú, fejlesztő, és most már smart óvodai programok kidolgozása is. Az önkormányzat az elmúlt tíz évben 8,2 milliárd forintot fordított óvodái korszerűsítésére, külön a játszóudvarok felújítására csak 2015 és 2020 között további 1,8 milliárdot. Az óvodák működtetése, fejlesztése összesen a költségvetés 15 százalékából történik.

A 208 férőhelyes Futár Tagóvodát a Béke – Tatai úti lakótelepen 2008 és 2011 között felújította az önkormányzat. A mostani nevelési év kezdetére az 5212 négyzetméternyi udvart is korszerűsítették. Új „vizes szigetet” alakítottak ki, új ügyességi játszóeszközöket és egy hatalmas játszóvárat is elhelyeztek a kertben, amelyet árnyékoltak. Az udvar biztonságos, esztétikus és környezetkímélő is: gumiburkolatok védik a kicsiket, a világítást napelemek táplálják, a kerti ülőbútorok újrahasznosított anyagból vannak. A két fejlesztési ütemben összesen 370 millió forintot költött az önkormányzat.

Az önkormányzat az iskolák államosítása ellenére továbbra is segít, idén is meghirdette a „Legyen könnyebb az iskolatáska” elnevezésű programot. Ezzel a kerületi családokat támogatja, a beiskolázással összefüggő kiadások mértékét enyhíti.

Minden, a kerület közigazgatási területen bejelentett lakóhellyel rendelkező és életvitel szerűen itt élő szülő, törvényes képviselő, gyám, általános- vagy középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermeke beiskolázásával összefüggő költségek enyhítésére gyermekenként 10 000 forint értékű utalványt igényelhet, amelyet a kerületben működő papír/írószer üzletekben lehet beváltani. Jelentkezni szeptember 30-ig lehet.

Az önkormányzat hivatalból az 50 %-os normatív kedvezményben és/vagy 25/50/75 %-os önkormányzati kedvezményben részesülő gyermek étkeztetési térítési díjához további 25 %-os önkormányzati támogatást állapít meg, azaz nem kell külön igényelni.

 

©2024 MSZP13