MSZP13
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

 

Keresés:

 

Új szolgáltatóház épül a Klapka utcában

 

 

Üröm az örömben

 

Április 4-én a XIII. kerületi önkormányzat vezetőinek, a képviselő-testület több tagjának, a beruházó és a kivitelező képviselőinek jelenlétében dr. Tóth József polgármester a kivitelező LATEREX Zrt. gazdasági igazgatójával, Lestyán Erzsébettel elhelyezte a Klapka utcában épülő több funkciós szolgáltatóház alapkövében az utókornak szánt időkapszulát.

 

 

 

 

A kerület lakói előtt ismeretes, hogy az építkezés csaknem egy esztendővel ezelőtt megkezdődhetett volna, ha állami részről nem tesznek meg mindent… a késleltetéséért.

Az építkezés helyszínén álló,  lebontásra ítélt, romos épületben az állam másfél százalékos tulajdonrésszel rendelkezett. „Tulajdonosi” jogkörével (vissza)élve háromnegyed évig húzta-halasztotta a bontáshoz és az új építkezés megkezdéséhez szükséges eljárást, amivel kerületünk lakosságának jelentős anyagi kárt okozott. Időközben ugyanis számottevően emelkedett az építőipari anyagok ára, növekedtek a munkabérek, és az egyéb, a beruházással kapcsolatos, elkerülhetetlen költségek is.

 

 

Nem igényel különösebb bizonyítást az az állítás, hogy az időhúzással kidobott pénznek jó helyet lehetett volna találni a kerületben. Ez azonban biztosan nem foglalkoztatja azokat, akik az állam képviseletében korlátlanul rendelkeznek a közpénzek felett. Ha saját céljaik szolgálatáról van szó, köztudomásúan nem verik a fogukhoz a garast. De ha a „körön kívül” álló közösségek életminőségének javításáról, önkormányzati beruházásban épülő új lakásokról, egy városrész ellátási problémáinak a megoldásáról van szó, jobb esetben érzéketlenséget mutatnak, rosszabb esetben – mint amilyen a Klapka utcai szolgáltatóház ügye is volt – önzetlenül akadályozzák a munkát. Önzetlenül, mert az időhúzáshoz semmilyen más érdekük nem fűződött azon kívül, hogy az érintettek előtt bizonyítsák: sikerült olyan helyzetbe kormányozni az országot, amelyben azt tesznek, amit csak akarnak. Az értelmetlen és ízléstelen erőfitogtatásnak vége.

 

Az építkezés megkezdődött,  és jövőre új lakásba költözhet sok olyan család, akik az államtól hiába várták volna lakásproblémájuk megoldását.

Amikor dr. Tóth József polgármester az ünnepi eseményen elmondott beszédében arról szólt, hogy az új szolgáltatóházban élelmiszerbolt is lesz majd, a környék jelenlévő lakói spontán tetszésnyilvánításban törtek ki. Nekik épül a kerület új, többfunkciós létesítménye. Az ő örömüket próbálták elrontani a kisemberek problémáira süket és vak állam nagyhatalmú emberei.

 

 

Az ünnepi eseményről részletesen tájékoztatott az önkormányzat honlapjának hírrovata. A tudósítás ide kattintva olvasható el.

 

 

 

 

Képgaléria

 

©2024 MSZP13